GR-11. De Barcelona a Irún.


 Dia 1. (04/06/2018) De Barcelona cap a Irún, per iniciar la transpirinenca.
560 kms.




Descripció de l’etapa:

Sortim de Barcelona en tren (Alvia), amb seient reservat per anar fins a Irun. El tren surt de l’estació de Sants a les 07:30 i primer cal passar controls de seguretat (Policía, detectors), o sigui que cal matinar per ser-hi 30 minuts abans, ja que es fan cues i podriem perdre el tren. Són 6 hores fins a Donostia i si no haguéssim reservat seient podriem haver-les passat drets. Durant el vitge tenim com a veïnes de seient dues dones grans, neo-zelandeses, que venen a visitar el País Basc. Nosaltres vàrem visitar el seu país fa uns quants anys i intercanviem informacions.
En arribar a Donostia cal baixar del tren i agafar un rodalies fins a Irun. L’intercanvi significa haver d’esperar 45 minuts a l’estació. Aprofitem per menjar els entrepans que ens hem preparat a casa i la fruita. Plou amb ganes.
El rodalies és una mena de metro perquè Donostia i Irun estan pràcticament enganxades en una gran conurbació. Cap a les 15:30 som a Irun i anem a buscar l’hotel on passarem les dues primeres nits. Deixem les coses i anem a fer un volt per la ciutat. És una ciutat prou gran, molt nova o potser és que han enderrocat els edificis vells (?). Té una via principal que la creua d’esta a oest i on es troben totes les botigues de més prestigi, com a la majoria de ciutats. L’ambient és bo, però ens plou tota l’estona. Pugem cap a la part alta però els edificis no ens deixen veure el mar. Cap a les 20:00 decidim entrar a sopar a un bar-restaurant d’una zona propera al centre comercial (carrer Colon). Demanem amanida amb trossos de rap, bolets i mil herbes. Bona. Jo demano callos, bons, i la Rosa croquetes de pernil. Són molt grans, els anomenen “croquetones”, també molt bones. Sembla que es compleix la dita que al País Basc arreu es menja bé. Tota anant cap a l’hotel després de sopar explorem el camí que farem el segon dia, la segona part de l’etapa. Aquesta primera la hem dividit en dos perquè en total és de 32 kilòmetres i ens ha semblat que, per començar seria massa. Hem preferit començar tranquils, amb una mena de prèvia, com la contrarellotge d’inici que fan els ciclistes. Fem servir el GPS des de l’hotel i trobem la ruta que va seguint pels diferents carrers de la ciutat fins arribar als afores, a l’autopista. El GR la creua per dessota. Molt ben senyalitzada. Comencem a tenir la sensació de que aixó va de debò!
Per ser el primer dia, amb el trasllat, no ha anat malament. Plou i estem preocupats pel mal temps, perquè demà ja hem de fer la primera etapa. Consultem el temps per la tele: malament, anuncien pluges per demà i per tota la setmana, pluges fortes. Què hi farem!


Resum Itinerari
Tren Alvia Bcn Sants 7,30h – Irún 14,13h 6h 45’ amb canvi a Donosti a un de rodalies.
Dónde dormir
Hotel Alcazar, Avda Iparralde, 11 tel 943620900 -  943620490.
Alternatives per si de cas (de la Travesia Pirenaica):
En Irún os recomendamos la Pensión Gema (buen precio y muy cerca de la estación de tren y el GR11) y el Hotel ETH Irún (muy confortable, de construcción ecológica, cuenta con restaurante. Se encuentra junto a la frontera, al lado de la AP-8).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada